RICOH, INFOTEC szerviz, fénymásoló bérlés, toner, multi funkciós nyomtató bérlés, irodatechnikai szolgáltatások

Ricoh a globál 100-as listán

2014.04.04 21:26

A Ricoh már 10 éve a világ legfenntarthatóbb (Global 100) vállalatai között szerepel

Budapest, 2014. február 6. — A Ricoh ismét bekerült a Global 100, azaz a világ legfenntarthatóbb vállalatai közé. A Ricoh már 10 éve birtokolja ezt a címet, melyet a davosi Világgazdasági Fórumon jelentettek be. A Global 100 egy mindenre kiterjedő, adatvezérelt vállalati fenntarthatósági értékelés, mely a világ nagyvállalatai közül csak százat emelhet ki szigorú követelmények alapján. A Ricoh ezen a listán való egy évtizedes jelenléte alátámasztja a vállalat sikereit: társadalmi, gazdasági, ökológiai és költségmegtakarítás szempontból egyaránt.

„A Ricoh elkötelezettsége a fenntarthatóság iránt már több évtizedre nyúlik vissza. A képalkotó berendezések, a nyomdai megoldások, a dokumentumkezelő rendszerek, valamint az informatikai szolgáltatások szakértőjeként, a fenntartható üzleti működés iránti elkötelezettségünk alapvető részét képezi vállalatunk meghatározásának. Büszkék vagyunk arra, hogy speciális figyelmet szentelünk a környezetkárosító hatások csökkentésére, valamint, hogy környezetbarát megoldásaink ügyfeleink számára is költségmegtakarítást jelentenek; mindeközben garantáljuk a kezelt információk integritását és titkosságát, valamint biztosítjuk a felelős üzleti működést a Ricoh minden egyes szervezetében” – nyilatkozta Kenichi Kanemaru, a vállalat ügyvezető alelnöke.

A Ricoh felállított egy határozott, hosszú távú célt a káros behatások 87,5 százalékos csökkentésére, amit 2050-re szeretne elérni (a 2000. évi szintekhez képest). Emellett a termékek életciklus-kezelésének és üzleti tevékenységének minden aspektusára kiterjedő szemlélete jellemzi. Ebből következően csökkenti az erőforrás-felhasználását és maximalizálja az újrafelhasználást, újrahasznosítást, illetve csökkenti a nyersanyagok felhasználását is.
E rangos díj a Ricoh elismerésének sikerszériáját erősíti. A Ricoh vállalat szemléletét a világ leghitelesebb értékelései alapján rangsorolták, mint például a Dow Jones Fenntarthatósági Index, az FTSE4GOOD Index Series, valamint az OEKOM vállalati rangsorolás.

 

Forras: Ricoh.hu